ESCOLA TIC

La cantera TIC.

La creixent necessitat de disposar de professionals formats en el menor marge de temps per atendre les demandes actuals fa que la formació hi jugui un paper clau.  Adaptar els plans d’estudis a aquesta realitat tan canviant és un repte que el Clúster el vam adoptar per mitjà de la creació de la nostra propia Escola TIC.  Un model on les empreses hi tenen un paper decissiu ja que decideixen que han d’estudiar els alumnes en funció de les necessitats de mercat i es consensua el pla lectiu  amb el nostre partner formatiu (Fundación Esplai).  

Treballem amb la missió de poder oferir la formació adequada als futurs professionals atenent a les demandes actuals de les empreses, i amb la visió de fer de la nostra cantera un element de diferenciador al Sud de Catalunya. 

Innauguració curs escolar per part del President del Clúster TIC, Pablo Mazón.
Seu de l'Escola TIC al centre de negocis del Tecnoparc

Un nou escenari, empresa i escola junts.

L’escola està situada dintre del centre de negocis tecnològic del Sud de Catalunya ubicat a Reus (Tecnoparc). Aquest model disruptiu permet als alumnes ser més conscients de la realitat, conèixer més de prop les empreses i les seves metodologies de treball. 

L'alumne i l'empresa del Clúster TIC

Els alumnes visiten les empreses del Clúster per conèixer de primera mà, les manera en que treballen, com s’organitzen, quines son les necessitats de perfils i quin és el pla de carrera de cadascun d’ells. 

Alumnes de l'escola TIC, visita a StudioGenesis

El model Boot Camp.

3 mesos

La formació te un format intensiu, boot camp de 275h, fent un total de 8h diàries.

Aptituds

Durant 3 mesos i fent un total de 8h els alumnes es capaciten en les temàtiques plantejades.

Projecte

Un cop finalitzen la docència han de presentar un projecte dins d'un equip que serà evaluat per un jurat conformat per les emrpreses del Clúster.

Equitat

Potenciem el dos generes generant oportunitats i conscienciant de les sortides professionals

La inserció laboral

Vora un 80% dels alumnes que es formen a l’Escola TIC continuen els seus estudis o bé troben feina a les empreses del Clúster.  Els perfils que surten en cada edició els canalitzem a través del nostre portàtil propi “Tictalent” on els alumnes creen el seu propi perfil i les empreses associades el poden consultar. 

0%
inserció dels alumnes a les empreses / continuació d'estudis
Portal Propi d'inserció dels alumnes al mercat laboral.

Que diuen els socis de l'Escola TIC?

Un valor afegit pels associats del Clúster de poder tenir una cantera permanent d’alumnes formats, amb el millor talent per les empreses del Clúster.  

Carlos Zaplana Head of T-Systems Iberia's Nearshoring Office in Reus

“Una de les claus de la competitivitat d’un sector empresarial és la capacitació i formació dels seus professionals i, el model Escola TIC, en el que formació i empresa van de la mà, és una eina molt potent que aporta al territori el plus formatiu que necessitem les empreses i els professionals, actuals i futurs”

Sergi Calatayud Director Centro de Innovación Tecnológica de Viewnext Reus

El vincle entre les empreses i una Escola TIC al territori és exponencialment beneficiós, per tothom, ja que els alumnes creixen, aprenen i evolucionen aspectes tècnics i motivacions personals, i les empreses trobem perfils més adaptats i preparats per treballar.

Jesús Fernandez Talent Manager en VIAJES PARA TI S.L

Han contractat alumnes de l'Escola TIC del Clúster

Partners de l'Escola TIC

Vols ser alumne de l'Escola TIC ?

Accepto la Política de Privacitat
Accepto