La taxa d'inserció laboral de l'alumnat de l'Escola TIC frega el 100%

La taxa d'inserció laboral de l'alumnat de l'Escola TIC frega el 100%

La setena formació de l’Escola TIC s’ha fet en línia i s’ha centrat en la tecnologia .NET. Prop del 100% de l’alumnat que ha completat el curs ha començat ja a treballar a dues empreses membres del Clúster TIC Catalunya Sud per desenvolupar diversos projectes. L’elevada taxa d’inserció laboral reforça el model formatiu de l’Escola nascuda dins el Clúster.

Tretze del catorze alumnes que han cursat la darrera formació específica en tecnologia .NET de l’Escola TIC del Clúster TIC Catalunya Sud s’han incorporat ja als equips de treball de Grupo Castilla i T-Systems. Ambdues empreses, membres del TIC Sud, havien participat activament en la definició del temari de la formació i han contractat a la pràctica totalitat de l’alumnat que l’ha completada.

Entre els perfils contractats trobem joves menors de trenta anys, amb estudis de Cicles Superiors relacionats amb la programació de DAM, DAW o ASIX, a més d’estudiants d’Enginyeria Informàtica. La formació, centrada en la tecnologia .NET, s’ha dut a terme de manera virtual al llarg de tres mesos. En aquest temps s’han fet 250 hores lectives, entre formació tecnològica i competències transversals que inclouen qüestions com el lideratge personal i de grups, la resolució de conflictes, la marca personal, el disseny de presentacions i el treball col·laboratiu en sprints. Així mateix, l’alumnat d’aquesta formació .NET ha obtingut certificacions oficials per l’ús de tecnologies concretes. Aquesta ha estat la setena formació que s’ofereix dins l’Escola TIC del Clúster, de la mà de la Fundació Esplai i amb una metodologia de treball àgil i pràctica.

La incorporació de pràcticament el 100% de l’alumnat a dues empreses membres del Clúster TIC Catalunya Sud reforça la proposta de model formatiu de l’Escola, basat en les necessitats actuals del mercat i la seva demanda de professionals en matèries específiques. Així mateix, l’elevada taxa d’inserció laboral dels alumnes demostra la importància del projecte formatiu del TIC Sud per les empreses membres del Clúster i pel sector tecnològic a la zona.

 

Sobre l’Escola TIC

Des de la seva creació l’any 2019, l’Escola TIC ha format  més de 150  alumnes i la seva taxa d’inserció laboral supera el 70% de mitjana. L’objectiu de l’Escola és formar a joves menors de 30 anys en l’àmbit tecnològic d’acord amb les necessitats reals de les empreses. La proposta formativa és totalment gratuïta i està dirigida a persones desocupades que vulguin endinsar-se en el món tecnològic adquirint nous coneixements. Fins al moment s’hi ha invertit un pressupost  superior als 200.000 euros, entre finançament públic i privat.

 

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *