Una vintena d’empreses del TIC Sud s’han adherit a la primera convocatòria d’agents digitalitzadors del programa Kit Digital

Una vintena d’empreses del TIC Sud s’han adherit a la primera convocatòria d’agents digitalitzadors del programa Kit Digital

El Clúster TIC Catalunya Sud ha acompanyat als socis i sòcies interessats en ser beneficiaris i agents digitalitzadors del programa Kit Digital per promoure serveis de digitalització de proximitat i retenir al territori els recursos provinents dels fons europeus.

Un total de vint-i-dues empreses associades al Clúster TIC Catalunya Sud s’han adherit a la convocatòria d’agents digitalitzadors dins la primera fase del programa Kit Digital impulsat pel Gobierno de España amb recursos provinents dels fons Next Generation. D’aquestes, la majoria ja han obtingut la certificació i altres estan en procés de rebre l’aprovació definitiva. Com agents digitalitzadors reconeguts, podran oferir serveis en l’àmbit de la transformació digital i solucions de digitalització per autònoms i pimes de menys de cinquanta treballadors de qualsevol sector d’activitat a través dels bons de 2.000, 6.000 i 12.000 euros per aquesta finalitat.

El Clúster TIC Catalunya Sud ha treballat per facilitar a les empreses associades tot allò necessari per accedir al programa. De fet, en aquest procés ha estat clau la tasca de la Cambra de Comerç de Reus i el seu suport tècnic a les empreses del territori. El Clúster Mànager del TIC Sud, Sergi Novo, ha destacat la importància del programa “amb la voluntat de promoure la prestació de serveis digitals per part de les empreses de casa nostra a la resta del territori”. D’aquesta manera, es fomenta també que els recursos europeus a través del Kit Digital “arribin directament a les nostres comarques i empreses obrint noves oportunitats per elles”. En aquest sentit, Novo ha remarcat el potencial del sector tecnològic de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i de les prop de setanta empreses i partners que formen part del TIC Sud per liderar aquest procés de transformació “tant necessari pel teixit productiu”.

El programa Kit Digital està dotat amb 3.067 MEUR dels fons Next Generation i té per objectiu la digitalització de pimes, microempreses i autònoms. Des del Clúster TIC Catalunya Sud celebrem l’aposta per la digitalització i modernització del teixit productiu i seguirem treballant per contribuir en aquest procés de transformació. Així mateix, el TIC Sud manté el seu compromís amb les empreses associades per sumar i reforçar les oportunitats de creixement del sector TIC de les comarques de  Tarragona.

A continuació, adjuntem el llistat d’empreses del TIC Sud adherides al programa Kit Digital a data d’avui:

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *